Πέπη Γκίρμπα
Χειρουργός Οδοντίατρος
Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών
ΑΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ...
…πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας!!!
Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο καταστρέφονται τα δόντια μας, δεν είναι η τερηδόνα ή η ουλίτιδα, αλλά ο φόβος για τον οδοντίατρο.
Η οδοντιατρική όμως, είναι πλέον ανώδυνη. Με το σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτουμε στο ιατρείο μας, μια επίσκεψη σε μας θα είναι μια ανώδυνη και ευχάριστη εμπειρία.
Θα συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τα δόντια σας και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή λύση.
Προτεραιότητα δίνεται στην εξάλειψη του πόνου και τη διάσωση των φυσικών δοντιών.
Στο ιατρείο μας παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα οδοντιατρικών υπηρεσιών και παράλληλα, με τη χρήση σύγχρονων μέσων (ενδοστοματική κάμερα, ψηφιακή ακτινογραφία πολύ χαμηλής ακτινοβολίας, υπερήχους τελευταίας γενιάς) αντιμετωπίζουμε ολοκληρωμένα όλα τα οδοντιατρική περιστατικά που αφορούν την αισθητική, επανορθωτική και προληπτική οδοντιατρική.
Η Αισθητική Οδοντιατρική, μας παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους ασθενείς μας το χαμόγελο που θα ήθελαν και θα ονειρεύονταν, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση τους και βελτιώνοντας τη διάθεσή τους.
Η Αισθητική στόματος, είναι μια σύνθετη κατάσταση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: τα δόντια μας (ως θέση, σχήμα και χρώμα), τα ούλα μας (αν βρίσκονται σε αρμονία με τα δόντια), τη φυσική κατάσταση αυτών καθώς και τη λειτουργία του.
Η Αισθητική Οδοντιατρική ασχολείται με την επαναφορά της χαμένης αισθητικής κάποιων χαμόγελων που επλήγησαν από την τερηδόνα, ατυχήματα ή απλά από το πέρασμα του χρόνου. Δόντια που λείπουν, αποτριβές, δυσχρωμίες, κενά μεταξύ των δοντιών, κίτρινα, στραβά ή κοντά δόντια, αποτελούν κάποια παραδείγματα περιπτώσεων που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την Αισθητική Οδοντιατρική.
Η Επανορθωτική Οδοντιατρική έχει ως στόχο την αποκατάσταση ενός τμήματος κατεστραμμένου δοντιού ή και ολόκληρου του δοντιού. Η καταστροφή των σκληρών οδοντικών ιστών από τερηδόνα εξακολουθεί να είναι βασικό πρόβλημα για τη στοματική υγεία. Εκτός από την τερηδόνα, η οποία μπορεί να οφείλεται σε κακή στοματική υγιεινή, διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και σε συνδυασμό τους, η επανορθωτική οδοντιατρική ασχολείται με περιπτώσεις οδοντικών προβλημάτων όπως: δυσπλασίες δοντιών, κατάγματα μύλης, διαβρώσεις και αποτριβές.
Περιλαμβάνει εμφράξεις με σύνθετες ρητίνες, με αμάλγαμα, ανασυστάσεις με άξονες υαλονημάτων η ανθρακονημάτων, ενδοδοντικές θεραπείες, μερικές οδοντοστοιχίες, και στεφάνες.
Η Προληπτική Οδοντιατρική προβλέπει τακτικούς εξαμηνιαίους ελέγχους σε ενήλικες και παιδιά από πολύ μικρή ηλικία (5 ετών περίπου ). Κάθε έξη μήνες καλούμε τους ασθενείς μας να προσέλθουν για εξέταση, έλεγχο και πιθανό καθαρισμό, όταν χρειάζεται, ώστε εάν παρουσιαστεί κάποιο μικρό οδοντοστοματολογικό πρόβλημα να εντοπιστεί εγκαίρως και εύκολα και ανώδυνα να θεραπευτεί. Αποφεύγουμε έτσι μεγαλύτερα οδοντιατρικά προβλήματα που η επίλυση τους είναι πιο δύσκολη και δαπανηρή. Ακολουθώντας φυσικά και τις κατάλληλες οδηγίες στοματικής υγιεινής, οι ασθενείς μας μπορούν να διατηρήσουν εύκολα την στοματική τους υγεία, αποφεύγοντας περίπλοκες θεραπείες στο μέλλον. Επίσης αποβάλλουν και το φόβο για τον οδοντίατρο, αφού οι επισκέψεις είναι τακτικές αλλά σύντομες και το κυριότερο ανώδυνες. Ακόμα και τα μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν την επίσκεψη και τη φθορίωση ως ένα ακόμα παιχνίδι και όχι ως μια ιατρική θεραπεία που τα γεμίζει φόβο.
ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ
1.Κλινικο και ακτινογραφικό έλεγχο (ενδοστοματικές ψηφιακές ακτινογραφίες )και φωτογραφίες με ενδοστοματική κάμερα κάθε 6 μήνες.
Οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες είναι απαραίτητα, προληπτικά, διαγνωστικά εργαλεία (με ελάχιστη ακτινοβολία) που παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες που δεν είναι ορατές κατά τη διάρκεια μιας κανονικής οδοντιατρικής εξέτασης.
2.Καθαρισμος με υπερήχους τελευταίας γενιάς και στίλβωση δοντιών ανά 6 μήνες.
Στα παιδιά( έως 10 ετών) του ενήλικα που είναι μέλος, ένα καθαρισμό και φθορίωση το χρόνο.
Ο καθαρισμός σε τακτική βάση μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός τρόπος που σας βοηθάμε να αποτρέψετε προβλήματα στοματικής υγείας.
-
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 2221074086
Υπηρεσίες
Διάφορες ιατρικές περιπτώσεις :
1. Το συνηθέστερο όλων είναι ο τερηδονισμός των δοντιών , τις φάσεις του οποίου διακρίνουμε πιο κάτω:
1η Φάση. Η οδοντική πλάκα σκληραίνει με την μορφή τρυγίας (πέτρας).
2η Φάση. Τα οξέα, φθείρουν την επιφάνεια του σμάλτου. Αυτό παίρνει λίγο χρόνο. Αυτό το στάδιο, δεν είναι επώδυνο.
3η Φάση. Η διάβρωση είναι ταχύτερη μέσα στην οδοντίνη, επειδή είναι πιο μαλακή. Αυτό το στάδιο, είναι επώδυνο.
4η Φάση. Η διάβρωση “χτυπά” τον πολφό, όπου είναι τα νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. Αυτό το στάδιο είναι πολύ επώδυνο.
2. Νεογιλά (παιδικά) και η σημασία της φροντίδας των νεογιλών δοντιών.
Πολλοί γονείς θεωρούν λανθασμένα ότι τα νεογιλά δόντια δεν έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας. Τα νεογιλά δόντια όμως, είναι οι οδηγοί που θα βοηθήσουν στην ομαλή ανατολή των μόνιμων δοντιών. Τα χαλασμένα νεογιλά δόντια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα μόνιμα δόντια που θα τα αντικαταστήσουν καθώς επίσης και διάφορες ορθοδοντικές ανωμαλίες (π.χ. στραβά δόντια κ.α).
Ένα από τα συνήθη ατυχήματα, που συμβαίνουν στα παιδιά της νηπιακής και παιδικής ηλικίας, είναι ο τραυματισμός των προσθίων δοντιών. Η αντιμετώπιση και αποκατάσταση του τραύματος είτε είναι σε παιδικά, είτε σε μόνιμα δόντια, είναι απόλυτα επιτυχής, με προϋπόθεση, την όσο το δυνατόν άμεση και έγκαιρη επέμβαση του ειδικού.
3. Πρόληψη τερηδόνας σε παιδιά και βρέφη.
Πολλά παιδιά, ενός έως τεσσάρων ετών, υποφέρουν από τερηδόνα των δοντιών τους από τα σακχαρώδη υγρά που βρίσκονται στο μπιμπερό, κατά την διάρκεια της νύχτας.
Για να συμβάλουν οι γονείς στην πρόληψη της τερηδόνας [από τους πρώτους μήνες μέχρι την ηλικία των δυο ετών] μετά από κάθε γεύμα, θα πρέπει να καθαρίζουν τα ούλα του παιδιού με μια βρεγμένη γάζα. Ποτέ δεν πρέπει να κοιμάται το παιδί με το μπιμπερό στο στόμα του ειδικά αν περιέχει χυμούς η γάλα με ζάχαρη.
Αφού συμπληρωθεί η νεογιλή οδοντοφυΐα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μαλακή παιδική οδοντόβουρτσα χωρίς τη χρήση φθοριούχου οδοντόκρεμας. Ορισμένες μικρές, αλλά χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη στοματική υγειά των παιδικών – και όχι μόνο - δοντιών, είναι η ισορροπημένη διατροφή (απαραίτητα είναι φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι), βούρτσισμα των δοντιών 2-3 φορές την ημέρα, χρήση οδοντικού νήματος μία φόρα την ημέρα. Ειδικά στα παιδιά, χρησιμοποιούμε τα sealant, που είναι μία επικάλυψη, η οποία τοποθετείται στα πίσω δόντια, στα έξι τους χρόνια και τα προστατεύει από την τερηδόνα. Τέλος, τοπικές εφαρμογές φθορίου από τον οδοντίατρο, επειδή πρόληψη σημαίνει ότι πάω στο οδοντίατρο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο και όχι όταν πονάω.
4. Πόνος δοντιού και πρήξιμο
Από κάποια βαθειά τερηδόνα, τα μικρόβια έχουν προσβάλλει το οστό γύρω από τη ρίζα του δοντιού. Στο σημείο αυτό έχει διαλυθεί το οστό, ενώ έχει δημιουργηθεί μια κοιλότητα γεμάτη πύον. Το πύον αυτό δεν έχει από που να φύγει κι έτσι ασκεί μεγάλη πίεση στα περιβάλλοντα οστά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονος πόνος. Ταυτόχρονα εμφανίζεται οίδημα (πρήξιμο) στο ούλο ή και στο μάγουλο της περιοχής που πάσχει. Τα αποστήματα θεραπεύονται αποτελεσματικά με ενδοοδοντική θεραπεία, διαδικασία που είναι γνωστή ως απονεύρωση, η διαδικασία της οποίας σχηματικά μπορούμε να δούμε στο πάρα κάτω σχήμα:
Ανασύσταση με άξονα υαλονήματος
Σε περίπτωση που το δόντι σπάει κοντά στην ρίζα μπορεί να γίνει ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση ) και μετά να ξαναδημιουργήσουμε το δόντι χρησιμοποιώντας άξονα που κολλάει στην ρίζα του δοντιού
5.Ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα
Όταν τα ούλα είναι κόκκινα, πρησμένα με τάση να ματώνουν αυτό δείχνει την ύπαρξη ουλίτιδας, μια διαδεδομένη πάθηση με πολύ δυσάρεστο αποτελέσματα. Αν δεν θεραπευτεί, η ουλίτιδα εξελίσσεται σε περιοδοντίτιδα, δηλαδή τα μικρόβια εισχωρούν στο οστό των γνάθων, που στηρίζει τις ρίζες των δοντιών και το καταστρέφουν. Το χαρακτηριστικό αυτής της νόσου είναι η υφίζηση (χαμήλωμα) των ούλων, η απογύμνωση των ριζών των δοντιών και η κινητικότητα τους, με αποτέλεσμα να χάνονται τα δόντια.
Για να προλάβουμε την εμφάνιση τη ουλίτιδας, πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας σωστά, τρεις φορές την ημέρα να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα και κάθε έξι μήνες να πηγαίνουμε στον οδοντίατρο.
Σε βεβαρημένες περιπτώσεις η περιοδοντίτιδα αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση. Στις υπόλοιπες ο οδοντίατρος καθαρίζει την τρυγία (πέτρα) και στη συνέχεια εκπαιδεύει τον ασθενή να πλένει σωστά και προσεκτικά τα δόντια του.
ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΥΑΛΟΝΗΜΑΤΟΣ
ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΠΕΤΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Φωτογραφίες πρίν και μετά
ΒΙΝΤΕΟ:
ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) και εφαρμογή άξονα
Αισθητική οδοντιατρική και λεύκανση
6. Προσθετική οδόντων. Γιατί μετά την εξαγωγή πρέπει να βάλουμε γέφυρα;
Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας τι είναι γέφυρα. Έστω ότι κάποιο δόντι μας έχασε τη μάχη και χρειάστηκε να γίνει εξαγωγή. Η επόμενη κίνηση είναι να συμπληρωθεί το κενό που προέκυψε.
Οι λύσεις είναι δύο: είτε η εμφύτευση τεχνητού δοντιού στα οστά της γνάθου στο σημείο που ήταν το δόντι που χάσαμε, και αποτελεί την νεώτερη μέθοδο, είτε η κλασσική λύση τοποθέτησης μιας γέφυρας.
Στην περίπτωση αυτή θα κατασκευαστεί ένα τεχνητό δόντι το οποίο θα στηριχτεί στα εμπρός και το πίσω από το κενό δόντια. Η στήριξη του στα δόντια αυτά γίνεται με κατάλληλα κατασκευασμένες ‘καλύπτρες’ και στη συνέχεια γίνεται μόνιμη συγκόλληση.
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ
Επειδή μπορείτε και μασάτε με ένα δόντι λιγότερο και εφόσον είναι πίσω δεν αλλοιώνεται και το χαμόγελο σας, θα αναρωτιέστε γιατί να βάλετε γέφυρα. Γιατί το πρώτο που θα συμβεί είναι να στραβώσουν τα διπλανά δόντια, προσπαθώντας να κλείσουν το κενό. Ταυτόχρονα το αντίστοιχο δόντι (πάνω ή κάτω) θα αρχίσει να κατεβαίνει (ή να ανεβαίνει) προς το κενό που δημιουργήθηκε. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αλλαγή στην θέση διαφόρων δοντιών μέσα στο στόμα και των σχέσεων μεταξύ τους, δηλαδή μια σημαντική μεταβολή στη σύγκλιση.
Οι μετακινήσεις των δοντιών, ίσως έχουν σαν αποτέλεσμα να εμφανιστεί "αραίωμα" κάποιων άλλων, οπότε είναι πιθανή μια αλλαγή και σ' αυτό το ίδιο το χαμόγελο σας.
7.Τι κάνουμε όταν σπάσει ένα δόντι;
Τα δόντια σπάνε για διάφορους λόγους π.χ. από τερηδόνα, όταν η αδαμαντίνη είναι εύθραυστη, μετά από ενδοδοντική θεραπεία κλπ. Αν το κάταγμα δεν αποκατασταθεί τότε μπορεί να γίνει μεγαλύτερο και να παρουσιαστούν ενοχλήσεις στον ασθενή (πόνος, οίδημα κλπ). Οι τρόποι αποκατάστασης εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Βασικότεροι είναι η θέση του δοντιού, οι αισθητικές απαιτήσεις της περίπτωσης και η έκταση του κατάγματος. Εάν κάποιο δόντι σας ραγίσει ή σπάσει πολύ, μπορεί να χρειαστεί ενδοδοντική θεραπεία ή πιο σπάνια και εξαγωγή. Εάν το κάταγμα έχει κάνει ζημιά στην αδαμαντίνη και στην οδοντίνη, τότε μάλλον είναι απαραίτητη η στεφάνη. Μπορεί επίσης να κατασκευαστεί τεχνητό τμήμα για το σημείο που λείπει και να τοποθετηθεί στο δόντι με πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα, -όπως φαίνεται και στην ακόλουθη φωτογραφία - ή να γίνει ανασύσταση με ρητίνη.
Πρέπει να ξέρετε ότι τα κατάγματα δεν είναι πάντα ορατά ακόμα και σε ακτινογραφία. Το ράγισμα μπορεί να προκαλέσει πόνο όταν μασάτε και ευαισθησία στο ζεστό και στο κρύο, που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επιδεινώνεται.
8.Τι ξέρετε για την λεύκανση ;
Το κιτρίνισμα των δοντιών μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες η να δημιουργηθεί από το κάπνισμα, από κάποια απονεύρωση από ποτά τύπου cola ή απλώς το χρώμα των δοντιών μας να κιτρινίζει. Τα είδη λεύκανσης είναι τρία :
- η λεύκανση εντατικού τύπου στο
ιατρείο,
- η λεύκανση στο σπίτι,
- ο συνδυασμός των δύο.
Για τη λεύκανση εντατικού τύπου στο ιατρείο χρησιμοποιούνται υψηλής περιεκτικότητας λευκαντικές ουσίες. Η διάρκεια εφαρμογής κυμαίνεται από 45 ως 90 λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί 2 ή 3 φορές σε επόμενες συνεδρίες ανάλογα με τον τύπο δυσχρωμίας και τις απαιτήσεις του ασθενούς. Για τη λεύκανση στο σπίτι, ο ασθενής προσέρχεται στο ιατρείο, και λαμβάνονται αποτυπώματα των δοντιών του. Στη συνέχεια κατασκευάζονται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο ειδικοί εξατομικευμένοι νάρθηκες, που ταιριάζουν απόλυτα στα δόντια του και μέσα στους οποίους, σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου, εφαρμόζει χαμηλότερης περιεκτικότητας λευκαντικά ζελέ.
Ο ασθενής φοράει τους νάρθηκες (μασελάκια) 1-8 ώρες τη μέρα ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται και τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του (π.χ. μπορεί να φοράει τα μασελάκια όλη τη νύκτα εφόσον το λευκαντικό είναι αρκετά ήπιο ή μόνο μία ώρα αν είναι πιο ισχυρό) . Η διάρκεια της λεύκανσης με αυτή τη μέθοδο κυμαίνεται από μία εβδομάδα έως ένα μήνα.
Σε αυτό το διάστημα ο ασθενής επισκέπτεται τον οδοντίατρο του ώστε να ελέγχει το χρώμα των δοντιών του και το αποτέλεσμα της λεύκανσης. Το αποτέλεσμα της λεύκανσης διαρκεί 1-3 χρόνια, δεν είναι μόνιμο, γι’ αυτό χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις για τη συντήρηση του μία φορά το χρόνο. Μεγάλο ρόλο παίζουν το κάπνισμα και οι διατροφικές συνήθειες του ασθενούς.
Οι συνηθέστεροι λευκαντικοί παράγοντες είναι το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου και το υπεροξείδιο του υδρογόνου
Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης θα πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα με χρωστικές, όπως καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, παντζάρια, , αναψυκτικά τύπου cola, κεράσια, ,σοκολάτα.
9. ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας, η οποία συνοδεύεται από πολλές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές.
Πριν την εγκυμοσύνη
Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας προκειμένου να εξετάσει τη γενικότερη κατάσταση των δοντιών και των ουλων. Ο καθαρισμός των δοντιών είναι επιβεβλημένος για να ολοκληρωθεί ο προληπτικός έλεγχος.
Τα προβλήματα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια συγκεκριμένα οδοντιατρικά προβλήματα.
Σε αυτή την περίοδο παρατηρείται αυξημένη έκκριση ορμονών, κυρίως οιστρογόνων και προγεστερόνης. Η ορμονική αυτή διαταραχή κάνει τα ούλα να είναι πιο ευαίσθητα απέναντι στα μικρόβια της οδοντικής πλάκας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο ή ακόμη και αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ονομάζεται ουλίτιδα της εγκυμοσύνης και συνηθως σταματά μετά το τέλος της.
Οι γυναίκες που εμφανίζουν πρόβλημα περιοδοντίτιδας θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν άμεσα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς έρευνες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι η περιοδοντίτιδα μπορεί να σχετίζεται τόσο με πιθανότητα πρόωρου τοκετού όσο και με πιθανότητα γέννησης λιποβαρούς (χαμηλού βάρους) νεογνού.
Για να αποφύγετε προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες πρόληψης:
-Βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
-Χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα και κάποια συμπληρώματα φθορίου αν σας το συστήσει ο Οδοντίατρός σας.
-Τρώτε όσο πιο υγιεινά και ισορροπημένα μπορείτε και αποφεύγετε τις «μικρές λιχουδιές» (ειδικά όσες περιέχουν ζάχαρη) στο μεσοδιάστημα των γευμάτων.
-Αν το βούρτσισμα των δοντιών σας προκαλεί ναυτία ή τάση προς έμετο προτιμήστε μια άλλη οδοντόκρεμα πιο ήπια ή μια οδοντόβουρτσα μικρότερου μεγέθους.
-Σε περίπτωση εμέτου, ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό νερό ή με στοματικό διάλυμα ώστε να αποφύγετε την βλαπτική επίδραση των οξέων του στομάχου στα δόντια σας.
Είμαι υποψήφιος για αισθητική αποκατάσταση ;
Για να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες και επιθυμίες σας ως προς την αισθητική των δοντιών, παραθέτουμε παρακάτω 10 ερωτήσεις – κλειδιά που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας μπροστά από ένα καθρέπτη:
-
Σας λείπει ένα ή περισσότερα δόντια;
-
Είναι τα δόντια σας αφύσικα μικρά ή μεγάλα;
-
Έχετε σπασμένα δόντια;
-
Έχετε χρωστικές στην επιφάνεια των δοντιών σας;
-
Μήπως είναι τα δόντια σας σκουρόχρωμα;
-
Έχετε μεταλλικά σφραγίσματα των οποίων η εικόνα δε σας ικανοποιεί;
-
Υπάρχουν τεχνητά δόντια (στεφάνες, γέφυρες κλπ) τα οποία δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα δόντια σας;
-
Είναι τα δόντια σας αραιά ή στραβά;
-
Έχουν τα ούλα σας ρόδινο χρώμα ή είναι πρησμένα;
-
Υπάρχει κάτι στο χαμόγελο σας που σας ενοχλεί ιδιαίτερα;
Αν απαντήσατε καταφατικά σε έστω και μία ερώτηση , τότε ρωτήστε μας για αισθητική αποκατάσταση.
Είναι θέμα Υγείας και Εμπιστοσύνης για εσάς!
ΚΑΛΥTΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Επικοινωνία
Διεύθυνση
Ελ. Ερυθρού Σταυρού 4
Πλατεία Αγίου Νικολάου
Χαλκίδα
Δέχεται με ραντεβού